Luchthavenvervoer in alle comfort

Taxi luchthavenvervoer, vlot, veilig en comfortabele taxitransfer van uw beginpunt naar het vliegveld

taxi naar de luchthaven
De Bisthovenlei 50
B-2100 Deurne(Antwerpen)

Tel: 0465 80 76 83

Email: info@luchthavenvervoer-antwerpen.be

Berchem, Berendrecht-Zandvliet-Lillo, Borgerhout, Deurne, Ekeren, Hoboken, Merksem en Wilrijk

  • Schiphol Amsterdam
  • Amsterdam Airport
  • Schiphol controle

Schiphol Amsterdam Airport taxitransfer luchthavenvervoer Nederlandse luchthaven Antwerpen

Amsterdam Airport Schiphol

Vind uw vlucht

Vertrektijden, landingstijden en nuttige informatie over Amsterdam Schiphol Airport via onderstaande link

 

Vertrektijden
vind uw vlucht

 

Aankomst
vind uw vlucht

 

Reserveer uw
luchthaventaxi
T 0465 80 76 83

Ophaalpunt luchthaven

Vertrekhal 2 Amsterdam airport

Drukte op de luchthaven

In bepaalde periodes kan het bijzonder druk zijn in het luchthavengebouw. Nederlanders zijn praktisch ingestelde mensen. Schiphol heeft een aparte pagina over INFORMATIE OVER JOUW REISDAG. Hier lees je alles over de drukte bij aankomst en vertrek.

Schiphol lounge 2

Amsterdam Airport Amsterdam is een moderne hedendaagse luchthaven met heel wat diensten, shops en eetgelegenheden.

Schiphol Business

Wist u dat er meer dan 800 bedrijven gevestigd zijn op Schiphol? Als internationaal knooppunt de ideale plek als bedrijf. Makelaars, catering, horeca, hotel, banken, reisbureau, retail, telecom, aannemer, vliegtuigfabrikant, luchtvaartmaatschappij,...

Weetjes over Amsterdam Airport Schiphol de grootste Nederlandse luchthaven


Vanuit Schiphol heb je maar liefst 316 directe bestemmingen. Dit wordt gerealiseerd door 120 luchtvaartmaatschappijen. Een paar namen; KLM, Easyjet, Corendon, TUI Fly, Transavia, Ryanair, Lufthansa, Finnair, British Airways, Air France, Icelandair, Delta Air lines, United Airlines, Korean Air, Sinagpore Airlines, en vele andere.

Schiphol is naast een passagiersluchthaven met bijna 21 miljoen passagiers ook een belangrijke cargo luchthaven. Jaarlijks wordt er meer dan 1,44 miljoen ton aan vracht vervoerd. Het luchthavencomplex heeft 8 terminals. Wat geldt voor alle Benelux luchthavens is dat Amsterdam Airport een belangrijke transitluchthaven is. Meer dan 42% van de passagiers gebruiken Schiphol als tussenstop.

En dan nu nog de "fun" weetjes: Schiphol werd gebouwd op de bodem van het Haarlemmermeer en neen dit is geen drukfout. De luchthaven ligt 4 meter onder de zeespiegel. Op 19 september 1916 landde het eerste vliegtuig op het militaire vliegveld. Ja tot 1920 was Schiphol uitsluitend een legervliegveld, tot in mei 1920 KLM de eerste vlucht naar Londen vloog. Vanaf dat moment spreekt men van een burgerluchthaven. Zowel Schiphol als KLM (Koninklijke luchtvaartmaatschappij) zijn koninklijk.

De groep boven de Schiphol is tevens eigenaar van Eindhoven Airport. De 2 grootste luchthavens van onze Noorderburen behoren tot dezelfde groep.

Ok op Schiphol werken er ijsberen! De ijsberen is het koosnaampje voor de medewerkers die tijdens de winter de start- en landingsbanen sneeuw- en ijsvrij houden. Over medewerkers gesproken, op de luchthaven werken 68000 mensen en zijn er een goede 800 bedrijven. De totale oppervlakte is 2787 hectare. Daarmee is het vliegveld groter dan steden als Leiden of Delft.

Fokker is een Nederlandse luchtvaartfabrikant. Voor Fokker was Schiphol belangrijk en vice versa. Daarom staat er op het Panoramaterras een echt Fokker 100 toestel.

De oude verkeerstoren is nu omgebouwd tot een restaurant, met de toepasselijke naam Wings. Echt iets voor luchtvaartfans.

En het laatste weetje, we houden allemaal van dieren, maar voor vliegtuigen kan dit levensgevaarlijk zijn. Schiphol heeft 24 op 24, 7 dagen op 7, 15 "birdcontrollers" om de vogels te verjagen.

Schiphol plattegrond